حجت الاسلام اژه ای در نشست خبری امروز گفت: در جریان پرونده بانک ملت چهار نفر بازداشت و چند نفر دیگر تحت تعقیب هستند البته برخی در ایران و برخی در خارج از کشور هستند.

 اژه ای سخنگوی قوه قضائیه: از دستگیری های پرونده بانک ملت تا محکومیت 13 قاضی به حبس

 

غلامحسین اژه ای امروز در نود و نهمین نشست خبری قوه قضائیه گفت: ناصر سراج به عنوان ناظر بر این صندوق با توجه به این که هیات امنای صندوق برکنار شده اند به حجت اسلام والمسلمین روحانی نامه نوشتند که باید هیات امنای جدید انتخاب شوند. 
 
 
جلسه دادگاه دادستان سابق تهران ۱۴ شهریور 
 
محسنی اژه ای درباره پرونده دادستان سابق تهران (سعید مرتضوی) نیز گفت: با پیگیری این پرونده در دادسرا رفع نقص شد و از ۱۴ شهریور امسال وقت رسیدگی دادگاه برای آن تعیین شده است. 
 
 دستگیری چهارنفر در پرونده بانک ملت 
 
معاون اول قوه قضاییه گفت: در جریان پرونده بانک ملت چهار نفر بازداشت و چند نفر دیگر تحت تعقیب هستند البته برخی در ایران و برخی در خارج از کشور هستند. 
 
وی خاطرنشان کرد: جریان رسیدگی به این پرونده ادامه دارد و در مرحله تحقیقات مقدماتی و اولیه است و این که برخی گفته اند موضوع پرونده دریافت های غیرمتعارف است تا حدودی درست است اما بیشتر مربوط به مسائل مالی است. 
 
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: پرونده توسط بازپرس تحقیقاتش ادامه دارد و متاسفانه در این پرونده آنها برای برگزاری جلسات حدود ۱۲۵ هزار دلار دریافت کرده اند. 
 
 تعیین تکلیف هفت شرکت پرونده امیرمنصور آریا 
 
محسنی اژه ای درباره پرونده امیرمنصور آریا موسوم به فساد سه هزار میلیاردی گفت: هفت شرکت این پرونده تعیین تکلیف شد که چهار شرکت در مزایده به فروش رسید و سه مورد نیز بابت استرداد و رد مال به بانک ملی داده شد و مواردی از آن باقی مانده که باید تعیین تکلیف شود. 
 
شکایت بیش از چهار هزار نفر از پرونده کمپوست 
 
محسنی اژه ای در خصوص پرونده کمپوست نیز گفت: این پرونده کیفرخواستش صادر شده، به دادگاه رفته و تعداد کثیری در رابطه با این پرونده اعلام شکایت کردند اما کسانی که به صورت رسمی شکایت نامه را تنظیم کردند چهار هزار و ۲۰۰ نفر هستند. 
 
وی خاطرنشان کرد: در این پرونده هشت نفر بازداشت شده اند و تعداد بیشتری با قرار مناسب آزاد شده اند. 
 
 دستگیری حدود چهار نفر جاعل و کلاهبردار در کرج 
 
معاون اول قوه قضاییه با بیان این که سه تا چهار نفر جاعل و کلاهبردار در کرج دستگیر شده اند، در این باره گفت: فردی به عنوان ممیز مالیاتی و کارمند امور مالیاتی از مردم پول گرفته بود که در این زمینه هم خود و هم مردم را گرفتار کردند. 
 
وی تصریح کرد: همچنین دو نفر دیگر که خودشان را ماموران وابسته به دادگاه اصل ۴۹ معرفی کرده بودند و ۲۰۰ میلیون تومان از مردم گرفتند نیز دستگیر شدند، بیش از ۵۰۰ مهر جعلی از این افراد کشف شد. 
 
سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: هیچ مامور دولتی حق ندارد به هیچ وجه پول نقدی از مردم بگیرد و اگر پول از مردم دریافت کند متخلفند، البته برخی از کلاهبرداران اخیرا به جای پول از مردم دلار می گیرند اما بالاخره آنها دستگیر می شوند. 
 
 رسیدگی به چند پرونده در استان خراسان شمالی 
 
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص چند پرونده در استان خراسان شمالی نیز گفت: چند پرونده در رابطه با سازمان آب، اداره کل راه و شهرسازی و پرونده جاجرم در این استان مورد رسیدگی قرار گرفت که هر سه پرونده بازداشت و متهمانی را داشتند. 
 
وی ادامه داد: برای این پرونده ها کیفرخواست صادر شده و امیدواریم زودتر دادگاه تشکیل تا تعیین تکلیف شوند. 
 
 موضوع فیش های حقوقی نباید به فراموشی سپرده شود 
 
محسنی اژه ای در ادامه در خصوص فیش های حقوقی گفت: چهارشنبه هفته گذشته با پیش بینی هایی که انجام شده جلسه ای با حضور دادستان کل کشور، رئیس بازرسی کل کشور، معاون اول قوه قضاییه و معاونت حقوقی قوه قضاییه در حضور رئیس دستگاه قضا تشکیل و مقرر شد ساز و کار برخورد مناسب و سریع در خصوص فیش های حقوقی پیش بینی شود و باید مواد تخلف و جرم نیز مورد رسیدگی قرار گیرد. 
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین دستگاه هایی که فیش های حقوقی بالا یا دریافت های نامتعارف داشته اند باید وضعیتشان زودتر رسیدگی شود که در این زمینه مقرر شد بازرسی کل کشور از کسانی که در مظان این موضوع هستند و حقوق های متعارف گرفته اند وارد قضیه شود. 
 
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین قرار شد اقدامات دیگری انجام شود و نمایندگانی از مسوولان یاد شده در این جلسه به صورت مستمر موضوع فیش های حقوقی نامتعارف پیگیری کنند و نگذارند این قضیه به فراموشی سپرده شود. 
 
 محکومیت ۱۳ قاضی در سال ۹۵ 
 
معاون اول قوه قضاییه گفت: یکی از اولویت های ما در سال ۹۵ برخورد با مفاسد داخل و خارج از قوه قضائیه است که این تخلف و فساد به دست کارمند، قاضی، دلال و یا واسطه ها با عناوین جعلی وکیل یا کارشناس باشد. 
 
وی تصریح کرد: در این زمینه ۱۳ قاضی محکوم به حبس های طویل المدت و برخی حبس های کمتر و جزای نقدی و سایر مجازات ها که در قانون پیش بینی شده است، شدند. 
محسنی اژه ای ادامه داد: چنانچه حکم آنها قطعیت یابد با اسم و مشخصات به مردم گفته می شود. 
 
 دستگیری هشت وکیل در آذربایجان غربی 
 
سخنگوی دستگاه قضا گفت: در تیرماه سال جاری در یکی از شهرهای آذربایجان غربی هشت وکیل و یک کارمند اجرای احکام و تعدادی که خودشان را وابسته به قوه قضاییه می دانستند و از مردم اخاذی می کرند دستگیر شدند. 
 
به گفته محسنی اژه ای، پرونده این افراد تحت تعقیب است و ادامه دارد، البته تعداد بیشتری هستند که تحت تعقیب قرار دارند و ممکن است از قوه قضائیه و ثبت اسناد هم افرادی باشند که دستگیر شوند. 
 
 
 
 
ایرنا