هشدارها درباره وضعیت زیست محیطی میانکاله هر روز جدی تر می شود و ادامه کاهش تراز آبی شبه جزیره میانکاله آنرا به کانون جدید ریزگردها در کشور تبدیل خواهد کرد.

میانکاله به کانون جدید ریزگردهای کشور تبدیل می شود؟!

 

 

به گزارش شرق پرس علی محمد شاعری که بتازگی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عضو شد در همایش ” کشاورزی ، رکن اقتصاد مقاومتی ” در ساری ، وضعیت کاهش آب در تالاب میانکاله را بدتر از دریاچه ارومیه توصیف کرد و گفت : تراز آبی این تالاب نسبت به سال های پیش ۱۳۰ سانتی متر کاهش یافته است ، در حالی که کاهش تراز آبی در دریاچه ارومیه ۸۰ سانتی متر بود.

 

وی افزود : باید برای جلوگیری از بروز بحران ریزگرد در این شبه جزیره ۶۸ هزار هکتاری اقدامات فوری و لازم صورت گیرد.

 

نماینده مردم بهشهر ، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی که در دولت گذشته معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور بود ، گفت : باید تا زمانی که میانکاله وارد بحران جدی و بروز مسایل غیرقابل پیشگیری و حاد نشده است ، جلسات لازم برای خروج از این وضعیت تشکیل و تدابیر و راهکارهای لازم اندیشیده شود.

 

شبه جزیره میانکاله با ۶۸هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت از سال ۱۳۴۸ ابتدا به منطقه حفاظت شده و سپس به پناهگاه حیات وحش میانکاله تحت مدیریت مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل و از آن زمان تاکنون از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اداره می شود .

 

بر اساس آمارهای رسمی این منطقه دارای ۲۳۰ گونه پرنده و ۱۸۰ گونه گیاه است .

 

 آلوده سازی دریای خزر

 

این نماینده مجلس همچنین به وضعیت آلایندگی بالادست دریای مازندران به عنوان دیگر معضل زیست محیطی این استان شمالی یاد کرد و گفت : ورود آلاینده اکنون وضعیتی را ایجاد کرده است که کاهش ۷۰ درصدی صید ماهیان را در این دریا شاهد هستیم .

 

شاعری افزود : آلایندگی های دریای خزر همچنین منجر به تغییر مسیر مهاجرت پرندگان از مازندران به دیگر مناطق شده است .

 

تنظیم سند توسعه مازندران بدون کشاورزی ؛ هرگز

 

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس دهم از کشاورزی به عنوان ستون فعالیت و برنامه های توسعه ای مازندران یاد کرد و گفت : در این برنامه نمی توان نقش این بخش را نادیده گرفت .

 

وی افزود : در حالی ۷۰ درصد فعالیت و اشتغال کشور و به تبع آن مازندران در بخش خدمات است ، نباید کشاورزی به عنوان ظرفیت خوب و مهم اشتغال در اولویت آخر قرار بگیرد .

 

شاعری گفت : در حالی که بخش های دیگر همچون صنعت از مشوق ها برخودار هستند ، بخش کشاورزی نیز بدون یارانه نمی تواند سر پا بماند .

 

وی افزود : کشاورزی در حالی پنج درصد سرمایه گذاری های کشور را به خود اختصاص داده است که بخش زیادی از تولید ناخالص کشور در این بخش است .

 

او تاکید کرد : با کنترل واردات محصولات کشاورزی در زمان عرضه محصولات کشاورزان داخلی و ارائه مشوق های لازم می توان این بخش را پویاتر کرد .

 

 

 

 

 

ایرنا