زنگنه وزیر نفت با اشاره به اینکه برخی می‌گویند کاهش تولید نفت به معنای اقتصاد مقاومتی است، گفت:‌ اینطور نیست. اقتصاد مقاومتی استفاده از صندوق ذخیره ارزی است. اگر ما تولید نکنیم همسایه‌ها رویشان زیاد می‌شود

وزیر نفت: برخی تولید کنندگان نفت رویشان زیاد شده است

 

 
 
شرق پرس: بیژن زنگنه گفت: برخی کشورهای همسایه طی سال‌های گذشته تولید خود را به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسانده‌اند و این میزان صادر می‌کنند و حالا پررو شده‌اند و می‌گویند تولید نفت‌مان را همگی فریز کنیم. آنها تولیدشان را روی ۱۰ میلیون بشکه فریز کنند و ما روی یک میلیون بشکه، این خیلی حرف جوک و خنده‌داری است.
 
 
 
وزیر نفت با اشاره به اینکه به جز پارس جنوبی و میادین نفتی غرب کارون، میادین مشترک اصلی دیگری در کشور نیست، اظهار کرد: مجموعا در کشور هشت تا ۹ میدان نفتی و گازی اصلی وجود دارند که عمر آنها به بالای ۶۰ سال می‌رسد و سال‌هاست که هیچ کاری برای آنها نکرده‌ایم و هر زمان که می‌خواهیم کاری انجام دهیم یک عده جلویش را می‌گیرند، سینه می‌زنند و کفن می‌پوشند که این کار را نکنید و سراغ میادین دیگر بروید.
 
 
 
وی تصریح کرد: عیبی ندارد ما این کار را نمی‌کنیم اما بدانید که خیانت می‌کنیم و این امر باعث افت تولید این میادین به سه میلیون بشکه در روز می‌شود.
 
 
 
زنگنه با اشاره به اینکه برخی می‌گویند کاهش تولید نفت به معنای اقتصاد مقاومتی است، گفت:‌ اینطور نیست. اقتصاد مقاومتی استفاده از صندوق ذخیره ارزی است. اگر ما تولید نکنیم همسایه‌ها رویشان زیاد می‌شود و اگر به میادین قدیمی نپزدازیم ضرر جبران‌ناپذیری به کشور وارد شده و آیندگان ما را نفرین می‌کنند.
 
 
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه مهم‌ترین بحث حوزه نفت در حال حاضر بحث افزایش تولید نفت است، تصریح کرد: طبق برنامه ششم توسعه تا نیمه سال ۹۶ فازهای یازده و شانزده پارس جنوبی نیز تکمیل شده و بنابراین تولید نفت‌مان از این میدان مشترک نفتی از قطر فراتر خواهد رفت.
 
 
 
وزیر نفت با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم توسعه لازم است تولید میعانات گازی در کشور به یک میلیون بشکه در روز برسد، گفت: پوشش کامل گازی کشور تا حد ۹۵ درصد نیز از جمله برنامه‌ها است.
 
 
 
زنگنه همچنین با اشاره به اینکه در سال ۹۲، ۴۲ درصد از سوخت نیروگاه‌ها سوخت مایع بوده است، گفت: این به معنای استفاده ۲۷ میلیارد لیتر نفت گاز و نفت کوره در نیروگاه‌ها است که این میزان در سال ۹۴ به حدود ۱۷ درصد خواهد رسید و در سال آینده نیز به ۱۰ درصد می‌رسد.
 
 
 
وی با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم باید صادرات گاز طبیعی به ۲۰۰ میلیون بشکه در روز برسد، گفت: در بخش پتروشیمی نیز اگرچه به طور مستقیم مربوط به صنعت می‌شود تکمیل زنجیره ارزش افزوده از جمله مهم‌ترین برنامه‌ها است.
 
 
 
وزیر نفت ادامه داد: ارزش فروش محصولات پتروشیمی که امسال ۱۸ میلیارد دلار برآورده شده است در سال ۹۹ باید به ۴۱ میلیارد دلار برسد.
 
 
زنگنه ادامه داد: برای رسیدن به این امر ما ۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که حدود ۱۶ میلیارد دلار آن از منابع خارجی تامین می‌شود.
 
 
به گفته وی، صنعت پتروشیمی موتور محرک اقتصاد کشور است که در صورتی که بتواند سالی ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب کند می‌تواند در اشتغالزایی موثر باشد.
 
 
وزیر نفت اظهار کرد: طبق برنامه ششم سرمایه‌ای در حدود ۱۵ میلیارد دلار را برای بهینه‌سازی پالایشگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم و پالایشگاه‌های جدیدی که در ایران ایجاد می‌شوند با گرایش صادرات خواهند بود.
 
 
وی همچنین عنوان کرد: تا دو سال آینده در کشور سوخت مایع عمدتا برای حمل و نقل خواهد بود و دیگر نیازی به نفت سفید، نفت کوره و LPG‌ نخواهیم داشت.
 
 
 
زنگنه با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم، تا پایان این برنامه لازم است از شدت انرژی در کشور ۱۵ درصد کاسته شود، گفت: طبق این برنامه نیاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه به طور کلی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است که ۱۳۴ میلیارد دلار آن مربوط به بخش‌های بالادستی و ۷۰۰ میلیارد دلار آن مربوط به بخش‌های پایین دستی می‌شود.
 
 
 
وی ادامه داد: حدود ۶۰.۹ میلیارد دلار از سرمایه مورد نیاز در بخش‌های بالادستی را قرار است منابع داخلی شرکت‌ها تامین کنند و بقیه آن باید از منابع خارجی به صندوق توسعه ملی فراهم شود.
 
 
 
 زنگنه همچنین با تاکید بر اینکه سهم تولید در اوپک سهم تولید نفت است نه صادرات آن، گفت: در برنامه ششم توسعه قرار است به فراورش یک میلیون بشکه معیانات گازی در داخل کشور و تولید پالایشگاهی ۲.۳ میلیون بشکه دست پیدا کنیم که این به معنای این است که ۶۳ درصد تولیدات ما در داخل پالایش می‌شود.
 
 
 
به گزارش ایسنا، وی افزود: در مورد صنایع پتروشیمی در حال حاضر ارزش این صنایع ۱۸ میلیارد دلار است که این میزان تا سال ۹۶ به ۲۱ و تا پایان سال ۹۹ به ۴۱ میلیارد دلار می‌رسد.