گویا تغییرات سریالی مدیریت در دخانیات تمامی ندارد و همچنان تغییر مدیریت‌ها، قدرت برنامه ریزی و اعمال سیاست‌های افزایش تولید و بالا بردن سهم بازار را از کالاهای داخلی، از مدیران سلب می کند.

dokhaniat-iran54

 

 

شرق پرس: انتظار می رود پس از تغییرات جدید مدیریتی اخیر در دخانیات کشور، شرایط به گونه‌ای پیش برود که ثبات مدیریتی، امکان تولید بیشتر و افزایش سهم تولید داخلی از بازار را فراهم کند، ضمن اینکه جریانی هم در تلاش است تا از هم اکنون که مدیریت جدید در دخانیات ایران روی کار آمده است، نگذارد کارها پیش برود و این شرکت به جای تمرکز بر روی تولید به سمت حاشیه‌ها هدایت شود.

 

 

 تابناک در اینباره نوشت: مدت‌ها است که تلاطم‌های مدیریتی در دخانیات کشور موج می‌زند؛ ثبات سال‌ها است که از این شرکت استراتژیک رخ بر بسته و به تبع آن، جهش تولیدی یا کسب سهم بیشتر از بازار نیز همچنان دور از ذهن است.

 

 

سال‌ها است که تولید سیگار در ایران با حاشیه های بسیاری همراه است؛ همیشه قاچاق یار اول بازار سیگار ایران بوده و تولیدکنندگان داخلی هم نتوانسته اند سهم عمده ای از بازار را به دست خود بگیرند. حتی هر زمان که ماجرای ورود یک تولیدکننده یا برند مطرح نیز به کشور مطرح می شود، با گارد شدید تولیدکنندگان مواجه می شود.

 

 

این در حالی است که همه سیاستگذاران و برنامه ریزان به این نتیجه رسیده اند که اقتصاد ایران بیش از هر چیز باید به تولید ملی توجه کند و در این رابطه به نظر می رسد که در خصوص سیگار هم همین گونه باشد در حالی که در سال‌های اخیر، چه در دولت دهم و چه در دولت یازدهم که نام تدبیر و امید را یدک می کشد، ثبات مدیریتی در دخانیات کشور به چشم نمی خورد و هر دم از سوی هیات مدیره، فردی به عنوان مدیرعامل انتخاب می شود.

 

 

این در حالی است که گویا تغییرات سریالی مدیریت در دخانیات تمامی ندارد و همچنان تغییر مدیریت‌ها، قدرت برنامه ریزی و اعمال سیاست‌های افزایش تولید و بالا بردن سهم بازار را از کالاهای داخلی، از مدیران سلب می کند.

 

 

به خصوص در شرایطی که به هرحال، قاچاق سیگار آن قدر در اقتصاد ایران ریشه دوانده است که آثار آن قابل توجه است و این کالا که به صورت مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است، از طریق مبادی غیررسمی وارد کشور می شود و عمدتا هم قاچاق آن از طریق بدترین شرایط حمل صورت می گیرد که منجر به آسیب رسانی بیشتر به مصرف کننده می شود.

 

 

به هرحال انتظار می رود پس از تغییرات جدید مدیریتی اخیر در دخانیات کشور، شرایط به گونه‌ای پیش برود که ثبات مدیریتی، امکان تولید بیشتر و افزایش سهم تولید داخلی از بازار را فراهم کند، ضمن اینکه جریانی هم در تلاش است تا از هم اکنون که مدیریت جدید در دخانیات ایران روی کار آمده است، نگذارد کارها پیش برود و این شرکت به جای تمرکز بر روی تولید به سمت حاشیه‌ها هدایت شود.

 

 

سوابق مدیرعامل جدید دخانیات ایران

با تصویب هیات مدیره شرکت دخانیات ایران، محمدرضا سراج القوم مدیرعامل این شرکت شده است. البته وی در مراسمی که با حضور فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ربیعی بازرس ویژه وزیر، مدیران ارشد صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد، اعضا هیات مدیره، معاونان و مدیران شرکت دخانیات ایران برگزار شد، معارفه شده است.

 

 

در همین حال، سوابق کاری و اجرایی مدیرعامل جدید دخانیات ایران به شرح ذیل است:

 

 

نام و نام خانوادگی: محمدرضاسراج القوم

متولد: ۱۳۳۹ تهران

تحصیلات:

· کارشناسی مهندسی برق گرایش الکترونیک (دانشگاه صنعتی شریف)

· کارشناسی ارشد مهندسی صنایع (دانشگاه علم و صنعت ایران)

· طی دوره مدیریت استراتژیک (سازمان مدیریت صنعتی)

سوابق کاری:

· تاکنون ۱۳۹۲: شرکت سرمایه گذاری خوارزمی (سهامی عام) و شرکت توسعه برق و انرژی سپهر (سهامی خاص)

مشاور مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و نایب رئیس هیأت مدیره شرکت توسعه برق و انرژی سپهر

· ۱۳۹۲-۱۳۸۷: شرکت لاستیک پارس (سهامی عام تولید کننده تایرهای پیروزی)

مدیرعامل و عضو هیأت مدیره

· ۱۳۸۷-۱۳۸۶: شرکت آلومتک (سهامی عام پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

مدیرعامل و عضو هیأت مدیره

· ۱۳۸۶-۱۳۸۵: شرکت کنتور سازی ایران (سهامی عام پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

مدیرعامل و عضو هیأت مدیره

· ۱۳۸۵-۱۳۸۳: شرکت مدیریت پژوه های نیروگاهی ایران (مپنا)

معاون مدیرعامل و مدیر پروژه حمل و نقل ریلی

· ۱۳۸۳-۱۳۷۷: شرکت کابل های مخابراتی شهید قندی

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل

· ۱۳۷۷-۱۳۷۵: شرکت موج نیکان

مدیرعامل

· ۱۳۷۵-۱۳۷۰: شرکت کابل های مخابراتی شهید قندی

مدیرکارخانه

· ۱۳۷۰-۱۳۶۳: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

فرمانده مرکز تعمیرات موشکی نیروی هوای سپاه

معاون فرمانده پدافند هوایی سپاه

سابقه حضور در جبهه های جنگ ۳۷ ماه

· ۱۳۶۳-۱۳۵۹: وزارت آموزش و پرورش

تدریس در دانشگاه از سال ۱۳۷۴ به بعد