لازم به ذکر است، بانک مرکزی علاوه بر موارد فوق، مواردی همچون تناسب توان بازپرداخت وام گیرندگان با اقساط پرداختی و آثار احتمالی طرح بر قیمت مسکن و تعادل در بازار مسکن را نیز مورد توجه قرار می دهد. شرق پرس: بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این بانک با کلیات ایجاد صندوق های پس […]

لازم به ذکر است، بانک مرکزی علاوه بر موارد فوق، مواردی همچون تناسب توان بازپرداخت وام گیرندگان با اقساط پرداختی و آثار احتمالی طرح بر قیمت مسکن و تعادل در بازار مسکن را نیز مورد توجه قرار می دهد.

شرق پرس: بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این بانک با کلیات ایجاد صندوق های پس انداز مسکن و افزایش وام خرید مسکن تا ۸۰ میلیون تومان موافق است اعلام کرد: از پیشنهاد دهندگان طرح خواسته ایم برخی نگرانی های بانک مرکزی را درباره فعالیت این صندوق، رفع کنند.

 

بانک مرکزی اعلام کرد: راه اندازی صندوق پس انداز مسکن و افزایش وام خرید مسکن منوط به بررسی های کارشناسی است. طی روز‌های اخیر، برخی جراید مطالبی را در خصوص مباحث کارشناسی و اتخاذ تصمیم در جهت راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن برای خرید مسکن و افزایش وام مسکن به ۶۰ و ۸۰ میلیون تومان در کمیسیون ستاد اقتصاد دولت منتشر کرده اند.

در این رابطه لازم به ذکر است که بانک مرکزی به عنوان متولی بازار پول و اعتبار در کشور همواره از ابداعات مالی در راستای رشد و توسعه اقتصاد کشور و تامین نیازهای مالی هموطنان عزیز حمایت و استقبال نموده است، لیکن این حمایت مشروط به برآورده شدن شرایط و الزامات مربوطه و بررسی‌های کارشناسی بوده است.

در رابطه با طرح راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن خرید مسکن، همانگونه که قبلا نیز عنوان شده است، بانک مرکزی با کلیات طرح موافقت داشته و بر این اساس جلسات متعددی را با پیشنهاد دهندگان طرح از وزارت راه و شهرسازی برگزار نموده است.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نکات مورد نظر بانک مرکزی در این بررسی ها و جلسات، اطمینان از رعایت پایدار توازن منابع و مصارف صندوق مسکن پیشنهادی و عدم مراجعه آن به منابع پُرقدرت و تورم‌زای بانک مرکزی (همچون تجربه مسکن مهر)، به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تورم‌زا و بی‌ثبات کننده اقتصاد کلان کشور بوده است.

در کنار این دغدغه مهم و با عنایت به بانک محور بودن اقتصاد ایران در امر تامین مالی، بانک مرکزی به عنوان یکی از دستگاه‌های سیاست گذار اقتصاد کلان ایجاد تعادل و توازن در دسترسی بخش‌های مختلف اقتصاد به منابع مالی محدود کشور را مد نظر قرار داده و اهمیت این امر در سال جاری که خروج غیرتورمی از رکود در صدر برنامه‌های اقتصادی دولت قرار دارد، بیش از پیش است.

بدیهی است در چارچوب خروج غیرتورمی از رکود، هر طرح پیشنهادی باید به گونه‌ای باشد که اولا، دارای تعادل مالی بوده و باعث ایجاد تورم در کشور نگردد و ثانیا، باعث وارد آمدن لطمه جدی به منابع مالی در دسترس سایر بخش‌ها و تهدید سرمایه‌گذاری و رشد در آنها نشود.

لازم به ذکر است، بانک مرکزی علاوه بر موارد فوق، مواردی همچون تناسب توان بازپرداخت وام گیرندگان با اقساط پرداختی و آثار احتمالی طرح بر قیمت مسکن و تعادل در بازار مسکن را نیز مورد توجه قرار می دهد.

بر این اساس به دلیل وجود برخی نگرانی‌ها در خصوص طرح‌ پیشنهادی فوق‌الاشاره، بانک مرکزی از پیشنهاد دهندگان طرح، خواستار رفع مشکلات و نگرانی‌های موجود در طرح پیشنهادی شده و این جلسات کماکان ادامه دارد.

بدیهی است پس از انجام بررسی‌های دقیق کارشناسی و اطمینان از جوانب اجرایی طرح، موارد به نحو مقتضی به اطلاع هموطنان عزیز خواهد رسید. در این بین انتظار می‌رود تا زمان اتمام بررسی‌ها و اتخاذ تصمیمات نهایی از طرح موضوعات مقدماتی و اطلاع رسانی به صورت شتاب زده جدا پرهیز شود./مهر