رییس اداره منابع طبیعی بهشهر کمبود نیروی حفاظتی را یکی از دلایل تجاوز به عرصه های ملی و طبیعی دانست و گفت : کیفیت بالای جنگل های شمال ایران و انگیزه بیشتر در تجاوز به این عرصه ها لزوم بهره گیری از نفرات بیشتر از میزان استاندارد جهانی را برای حفاظت می طلبد.

 

jangall

رییس اداره منابع طبیعی بهشهر گفت : سال گذشته در قالب اجرای طرح های جنگلداری ،بیش از ۲۰۰ هکتار اراضی مخروبه جنگلی در طرح های جنگلداری نکاچوب، خلیل محله ، عباس آباد ، پجیم و ریحان آباد توسط مجریان طرح های جنگلداری شرکت سهامی نکاچوب، شرکت تعاونی چند منظوره خلیل و شرکت تعاونی الغدیر احیاء شد.

 

 

به گزارش شرق پرس مسعود حبیبی در گفتگو با ایرنا اظهار داشت : هم اکنون تنها ۱۸ نفر قرقبان کار حفاظت از ۱۸۰ هزار هکتار جنگل و مرتع شهرستان را بر عهده دارند که این تعداد یک پنجم نیروی حفاظتی مورد نیاز بر اساس استانداردهای جهانی است.

 

وی افزود : بر اساس استانداردهای جهانی برای هر دو هکتار جنگل و مرتع باید یک قرقبان فعالیت داشته باشد در حالی که هم اکنون هر قرقبان در بهشهر مراقبت از ۱۰ هکتار از عرصه های طبیعی را بر عهده دارد.

 

رییس اداره منابع طبیعی بهشهر کمبود نیروی حفاظتی را یکی از دلایل تجاوز به عرصه های ملی و طبیعی دانست و گفت : کیفیت بالای جنگل های شمال ایران و انگیزه بیشتر در تجاوز به این عرصه ها لزوم بهره گیری از نفرات بیشتر از میزان استاندارد جهانی را برای حفاظت می طلبد.

 

وی افزود : با وجود کمبود شدید نیروهای حفاظتی و شیوع فقر و بیکاری و آزمندی برخی افراد که برای رفع نیازهای خود ، اقدام به قطع درختان می کنند ، یگان حفاظت اداره منابع طبیعی بهشهر با چهار پاسگاه ویژه در تیرتاش، یانسر، زاغمرز و بخش مرکزی به همراه سربازان وظیفه یگان حفاظت مشغول صیانت از انفال است.

 

او ادامه داد : سال گذشته بیش از دو هزار گشت در این مناطق حفاظت شده انجام شد که با دهها مورد تخلف برخورد و بیش از ۲۸ هکتار اراضی ملی از متجاوزین خلع ید شد.

 

رییس اداره منابع طبیعی بهشهر بیان کرد : همچنین ۸۵ تن هیزم و ۱۲ تن تنه صنعتی توسط ماموران حفاظت کشف و ضبط شد و در این راستا ۳۱ فقره پرونده در محاکم قضایی تشکیل شد که اکثر آنان منجر به صدور رای محکومیت متجاوزین به عرصه های ملی گردید.

 

حبیبی به اجرای طرح های جنگلداری اشاره کرد و افزود : سال گذشته در قالب اجرای طرح های جنگلداری ،بیش از ۲۰۰ هکتار اراضی مخروبه جنگلی در طرح های جنگلداری نکاچوب، خلیل محله ، عباس آباد ، پجیم و ریحان آباد توسط مجریان طرح های جنگلداری شرکت سهامی نکاچوب، شرکت تعاونی چند منظوره خلیل و شرکت تعاونی الغدیر احیاء شد.

 

وی ادامه داد : این اراضی جنگل کاری شده به مدت پنج سال توسط همین شرکت های مجری طرح نگهداری و مراقبت می شوند تا بتوانند آینده جنگل های منطقه را تضمین نمایند.

 

رییس اداره منابع طبیعی بهشهر یکی از تعهدات مهم شرکت های مجری طرح های جنگلداری منطقه را مرمت جاده های جنگلی دانست و گفت : از این جاده ها برای حفاظت، کنترل و احیای جنگل و همچنین تسهیل در عبور و مرور روستاییان استفاده می شود.

 

حبیبی به طرح های آبخیزداری این اداره اشاره کرد و افزود : منابع طبیعی بهشهر سال گذشته از محل اعتبارات حوادثی برای تثبیت بیولوژیکی عرصه های بالادست بهشهر که یکی از عوامل مهم ایجاد رواناب است ، اقدام به خرید ۵۰ هزار نهال مثمره و توزیع رایگان آن در بین متصرفین اراضی کرد.

 

وی ادامه داد : با تبدیل این اراضی به باغ، ضمن ایجاد درآمد برای مردم ،سیل خیزی این اراضی نیز کاهش چشمگیری خواهد یافت .

 

رییس اداره منابع طبیعی بهشهر بیان کرد : همچنین با ایجاد بیش از ۵۰ بند رسوبگیر ، از فرسایش خاک و کاهش زمان تجمع سیل در مناطق بالادستی جلوگیری و از سرعت حرکت سیل و اثرات مخرب آن کاسته خواهد شد.

 

حبیبی گفت : با اجرای بند سرشاخه گیر بتنی با هزینه ۸۵۰ میلیون تومان در ابتدای مسیر جاده روستای ‘ کنت ‘ بر روی آبراهه بزپل در سیل خرداد ماه سال جاری ، از ورود بخش اعظمی از سرشاخه به درون شهر جلوگیری شد.