محسنی اژه ای معاون قوه قضائیه گفت: فتنه گران تا زمانی که توبه نکنند و بر موضع غلط خود بمانند عفو نخواهند شد.

محسنی اژه ای سران فتنه توبه عفو قوه قضائیه

 

 
 
 
شرق پرس: حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در همایشی در دانشگاه تهران افزود: در فتنه سال ۸۸ برخی آگاهانه جرم بسیار بزرگی را مرتکب شدند و بدون تردید اگر رأفت اسلامی و برخی ملاحظات شورای عالی امنیت ملی نبود سران این فتنه و کسانی که آگاهانه در این مسیر بودند به عنوان مجرم ، تعقیب می شدند و به اشد مجازات می رسیدند.
 
 
 
وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که چرا سران حوادث ۸۸ تا امروز محاکمه و مجازات نشده اند؟ گفت: شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت که فعلاً اینها محاکمه نشوند و مصوبات شورای عالی امنیت ملی مانند قانون است و اگر روزی این شورا نقطه نظرش را تغییر دهد تصمیم دیگری خواهد گرفت.
 
 
 
محسنی اژه ای در ادامه برای اینکه اثبات کند آقایان موسوی و کروبی آگاهانه در حوادث ۸۸ نقش داشتند و لجاجت می کردند به دو خاطره از این دو در روزهای پس از برگزاری انتخابات ۸۸ اشاره کرد.
 
 
 
وی افزود: اینها به طور آگاهانه و عامدانه بلوا ایجاد کردند و واقعاً عنوان اتهام آنها را می توان بغی نامید.
 
 
 
محسنی اژه ای گفت: البته قوه قضائیه تلاش زیادی داشت تا همه فتنه گران را شناسایی کند اما شاید نتوانسته باشد همه جرایم آنها را کشف کند.
 
 
 
وی افزود: شاید مجازات هایی هم که صورت گرفت بازدارنده نباشد.
 
 
 
محسنی اژه ای خطاب به دانشجویان حاضر در همایش گفت: ضمن اینکه بر سر آرمان های نظام و انقلاب می ایستید اما مسائل را اصلی فرعی کنید.
 
 
 
وی در بخش دیگری از سخنانش از مسئولان دانشگاه خواست اجازه ندهند فتنه گران در دانشگاه ها حضور یابند.
 
 
 
محسنی اژه ای افزود: اگر هم قرار شد کسی از این افراد سخنرانی کند حتماً قبلاً از او قول بگیرند که سخنی برخلاف ارزش های نظام نگوید.
 
 
 
وی گفت: به هر حال کسی که مجرم بوده و محرومیت هایی هم داشته است نباید در دانشگاه ها ورود پیدا کند و اگر دانشگاهیان موارد را به قوه قضائیه منعکس کنند رسیدگی می شود.
 
 
 
محسنی اژه ای افزود: اگر هم پیش بینی شد که حضور فلان کسی در دانشگاه ها موجب تنش خواهد شد باید دستگاه های نظامی ، اطلاعاتی و قضایی از ورود این افراد به دانشگاه ها خودداری کنند.
 
 
 
محسنی‌اژه‌ای گفت: ما تحقیقات را انجام دادیم و نادرستی قضیه برای ایشان (کروبی) ثابت شد و وقتی خواستیم قولی را که داده بود عملی کند، نکرد.
 
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در چهارمین همایش دانشگاه سدی در برابر فتنه که در تالار شیخ انصاری دانشگاه حقوق دانشگاه تهران برگزار شد اظهار کرد: در سال ۸۸ و در زمان انتخابات و بعد از آن اتفاقاتی افتاد و حوادثی رخ داد که سوال می‌شود آیا این اتفاقات یک جرم بود یا خیر؟
 
معاون اول قوه قضائیه گفت: بله. این یک جرم بسیار بزرگ بود و همه کسانی که آگاهانه در آن جریان قرار گرفتند و کشور را دچار آن همه معضلات کردند و به اموال مردم و بیت‌المال آسیب رساندند و برخی را به کشتن دادند و آن فتنه بزرگ را به پا کردند، حتما مجرمند و اگر رافت اسلامی و برخی ملاحظات مورد نظر شورای عالی امنیت ملی نبود باید سران اینها و همه کسانی که آگاهانه در این مسیر قرار گرفتند باید تعقیب و به اشد مجازات برسند. 
 
وی ادامه داد: سوال می‌شود که اگر کسی مرتکب جرمی شد و بدون اینکه توبه و آن را بیان و خسارت مادی و معنوی را جبران کند، آیا می‌تواند مورد بخشش قرار گیرد یا خیر که پاسخ منفی است. 
 
محسنی اژه‌ای ادامه داد: خداوند هم جرم را می‌بخشد اما به شرطی که توبه و حق‌الناس استیفا شود. 
 
وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند حوادث سال ۸۸ اتفاقاتی بود و گذشت در حالی که به هیچ وجه چنین چیزی نیست. تا زمانی که توبه و جبران نکنند و بر موضع غلط خود باقی بمانند امکان بخشش از طرف ملت و قانون وجود ندارد. 
 
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: همچنین سوال می‌شود برخی سران فتنه تا امروز به معنای تشکیل محکمه و طبق روال عادی محاکمه و مجازات نشده‌اند. یکی از معیارهای همه ما احترام به قانون و احترام به هر چیزی که حکم قانون است باشد. و اگر همه ملتزم به قانون باشیم طبیعتا به نفع مردم و کشور است.
 
وی افزود: در این مسئله به لحاظ مسائل بالای امنیتی کشور و براساس وظیفه‌ای که قانون اساسی برعهده شورای امنیت ملی گذاشته، شورای عالی امنیت تصمیم گرفت که برخی از این سران تا الان محکمه و مجازات به معنای آنچه امروز در قوه قضائیه مصداق دارد و آئین دادرسی کیفری بر آن حاکم است نشود. مصوبه شورای امنیت ملی نیز برای ما مثل قانون است و اگر چنانچه شورا نقطه نظر خود را در این خصوص تغییر دهد به طور طبیعی تصمیم دیگری گرفته می‌شود.
 
وی در ادامه به نقل دو مطلب از میرحسین موسوی و مهدی کروبی پرداخت و گفت: مسائلی که نقل می‌کنم مواردی است که خودم شاهد آن بودم. آقای کروبی یک سری ادعاهایی کرده و نامه نوشته بود و صفت‌های بد و زشتی هم نسبت به برخی نهادها و ارگانها داده بود. 
 
معاون اول قوه قضائیه یادآور شد: مسئولان نظام با کمال سعه‌صدر، متانت و آرامش این نامه را پذیرفتند و رئیس قوه قضائیه ۳ نفر را که مسئولیت‌های بالایی در قوه قضائیه داشتند انتخاب کرد تا به موضوع رسیدگی کنند و گفتند با آقای کروبی جلسه تشکیل دهید و مطالب خود را ارائه کنید و اگر آنچه او می‌گوید صحیح است، مسئله را تعقیب و عاملانشان را به اشد مجازات برسانید. 
 
محسنی اژه‌ای افزود: در جلسه هیئت سه نفره با آقای کروبی که من هم جزو آن هیئت بودم و از قبل ارتباط نزدیکی با کروبی و حتی رفت و آمد داشتم، گفتم چون ممکن است پس از این جلسه از سوی طرفین مسائلی مطرح شود، ما می‌خواهیم ضبط بگذاریم تا همه چیز ضبط شود که آقای کروبی نیز قبول کرد. 
 
وی ادامه داد: به کروبی گفتم شما مرا می‌شناسید و قبول داریم که به این زمینه‌ها آشنا هستم و کروبی نیز پاسخ داد که شما را در این مسائل متوسط به بالا قبول دارم. در آن جلسه به کروبی گفتم من و این هیئت تحقیقات را شروع می‌کنیم و هیچ چیز را هم در حین انجام تحقیقات از شما پنهان نمی‌کنیم. زیرا شما مسئولیت‌های مختلفی داشته‌اید و مسائلی نیست که ندانید. 
 
وی اضافه کرد: در آن جلسه به کروبی گفتم چنانچه اگر یک درصد حرف شما درست نبود به گونه‌ای که خودتان هم قبول کردید که این حرفها درست نیست آیا حاضرید بیایید و بیان کنید که اشتباه کردم. کروبی پاسخ داد بله. این کار را می‌کنم. 
 
محسنی اژه‌ای یادآور شد: ما تحقیقات را انجام دادیم و نادرستی قضیه برای ایشان (کروبی) ثابت شد و وقتی خواستیم قولی را که داده بود عملی کند، نکرد. گاهی وقت‌ها خدا نکند که انسان به مسیر دیگری برود. 
 
معاون اول قوه قضائیه گفت: یکی از مواردی که اعلام شده بود این بود که دختری که فرزند شهید است و ۴ نفر از بستگان نزدیکش هم به درجه شهادت رسیده‌اند، توسط عده‌ای دزدیده شده و به او تجاوز کردند و سپس بر رویش اسید پاشیدند و او را با اسید سوزاندند و بعد هم در فلان قطعه بهشت‌زهرا دفن کردند. 
 
وی ادامه داد: همین الان اگر بروید و آن خبر را بخوانید می‌بنید که برای این موضوع چه جنجالی راه انداختند. 
 
 
 
 
خبرگزاری صداوسیما