مسئولان بدانند نقش فرهنگيان در توسعه مشاركت سياسي نقش بي بديلي است ، باید آن را ارج دانست و در راه رسيدن به توسعه پايدار و ايجاد آرامش و اميد و امنيت در جامعه با حضور فرهنگيان گام برداشت.

نقش فرهنگیان در توسعه مشارکت سیاسی

 
 
به گزارش شرق پرس  بی شک انتخابات یکی از ارکان ایجاد مردم سالاری و جامعه مدنی  به شمار می آید. قدمت انتخابات در ایران به بیش از یک قرن می رسد جایی که مظفرالدین شاه پس از انقلاب مشروطه نخستین پایه های دموکراسی را در ایران به وجود آورد. شرایط نمایندگان و رای گیرندگان و شرایط رای دادن در آن زمان نشان می داد کهسواد و تحصیلات و حضور فرهیختگان در آن موقع نیز جزء شرایط لازم در انتخابات بوده نکته ای که تا کنون و در تمام ادوار انتخابات نیز به روشنی قابل احصاء می باشد.
 
 
 

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انتخابات به صورت سراسری و توسط وزارت کشور ، برای انتخاب خبرگان رهبری هر ۸ سال یک بار، ریاست جمهوری هر ۴ سال یک بار ، مجلس شورای اسلامی هر ۴ سال یک بار و شورای شهر اسلامی هم هر ۴ سال یک بار برگزار می گردد.

 

چهار عامل محدوده انتخابی، انتخاب کنندگان ، انتخاب شوندگان و ابزار و عوامل اجرایی به عنوان چهار عامل تاثیر گذار در انتخابات بوده که هر یک در چارچوب قوانین و مقررات داری شرح و تفسیر مشخصی می باشد. فرهنگیان به عنوان پشتوانه واقعی نظام در تحولات  سیاسی، اجتماعی و فرهنگی  مربوط به انتخابات سهیم بوده و باعث برهم زدن بسیاری از تحلیل های سیاسی داخل و خارج منطقه خواهند بود.

 

حضور فرهنگیان در عرصه انتخابات در جهات مختلف دارای نمود و اثرات مختلفی است که سه موضوع تاثیر پذیرتر را با توجه به نزدیکی دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از باب یادآوری ارایه می نمایم.

 

 

۱- حضور فرهنگیان به عنوان مجریان انتخابات: در تمامی ادوار و انتخابات بعد از انقلاب فرهنگیان در صف اول عوامل اجرایی بوده و بر همگان آشکار است که مسئولان اجرایی کشور بدون حضور معلم و مدرسه قادر به برگزاری صحیح انتخابات نخواهند بود.

 

اما متاسفانه این نقش مهم در هیاهوی انتخابات گم شده و در پایان با توجه به اهمیت موضوع آنچه که توقع معلمان است حتی در قالب یک خسته نباشید ساده هم مورد غفلت قرار می گیرد.

 

۲- حضور فرهنگیان در قالب مشارکت سیاسی در جامعه: دز زمان انتخابات و هیاهوی رای گیری نقش معلمان در تعیین انتخاب اصلح بسیار مهم است. بسیاری از مردم عادی تعیین اصلح را مشروط به تایید قشر فرهنگی به عنوان گروه مرجع دانسته و انتخاب خود را به انتخاب فرد فرهنگی منوط می گرداند. اینجاست که اگر فرهنگیان جامعه ما دارای نگاه عمیق به مسایل جامعه بوده و با احزاب و استراتژی آنان آشنا باشند  می تواند بهترین فرد را انتغاب کرده و به دیگران  نیز معرفی کنند. این در حالیست که چند صباحی است بحث رای فروشی و نان به نرخ روز خوردن در بسیاری از شهرهای ماتبدیل به عادت شده است.

 

۳- حضور فرهنگیان به عنوان کاندیدای مجلس: در بسیاری از انتخابات بالاخص مجلس شورای اسلامی حضور فرهنگیان  به عنوان کاندیدا به وضوح دیده می شود. شاید در هر شهری بسیاری ازکاندیدای معرفی شده از قشر شریف معلم بوده و در نهایت شمار زیادی از نمایندگان مجلس نیز از دل این قشر خدوم  بر روی صندلی مجلس می نشینند.

 

این موضوع در جایگاه خود دارای پیامد های مثبت ومنفی است . چرا همکاران ما در مجلس با این تعداد نمی توانند باری از مشکلات فرهنگیان بردارند ؟

 

چه می شود که بعد از اخذ رای این دوستان همه چیز را فراموش می کنند ؟ 

 

جا دارد حالا که به کوران انتخابات مجلس نزدیک می شویم این  تذکر را به همکاران خود بدهیم که  گذشته خود را فراموش نکرده  و مشکلات این قشر فرهیخته  را پی گیری نمایند و فقط در حد شعار و وعده و وعید انتخاباتی نباشد.

 

 و سخن آخر با مسئولان خدوم  ملت ؛ نقش فرهنگیان در توسعه مشارکت سیاسی نقش بی بدیلی است ، آن را ارج دهید و در راه رسیدن به توسعه پایدار و ایجاد آرامش و امید و امنیت در جامعه با حضور فرهنگیان گام بردارید چرا که انسان در طول زندگی خود دو آموزنده دارد :

 

یکی روزگار و دیگری آموزگار اولی به بهای زندگی ات و دومی به بهای زندگی اش.

 

هادی ورمزیاری -کارشناس ارشد علوم تربیتی